Food Allergen
Food allergens are substances found in food that, in some people, cause an abnormal immune response, resulting in a variety of symptoms that can range from mild to severe. Food
No products in the cart.
Food allergens are substances found in food that, in some people, cause an abnormal immune response, resulting in a variety of symptoms that can range from mild to severe. Food
Halal Executive Training adalah latihan yang wajib di hadiri oleh seorang halal executive yang bekerja di dalam satu organisasi/syarikat yang telah mendapat sijil halal JAKIM. Mengikut Skim Pensijilan Halal Malaysia,
Harga kursus pengendalian makanan adalah soalan yang selalu dipertanyakan sehingga hari ini. Walaupun ia telah dinyatakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sejak tahun 1985 ia di perkenalkan. Kekliruan sering terjadi apabila
Latihan Kesedaran Halal merupakan sebuah program kursus berkaitan halal yang mesti di hadiri oleh pekerja khususnya yang berada di bahagian pemperosesan makanan sekurang-kurangnya 3 tahun sekali. Kursus ini di wajibkan
Thanks to Ministry of Health Malaysia for introducing Food Handler Training to food handler in Malaysia back in 1983 and make our country is a safe place to eat out
Apa itu Halal Competency Training ? Apa tujuannya? – Antara perkara baru yang di nyatakan adalah keperluan latihan Kompetensi halal yang membuatkan industri halal tertanya-tanya. Umum mengetahui bahawa Bahagian Hab
A halal certificate is a recognition given to business entities that have complied with the halal guidelines set out in Manual Prosedur Pensijilan Halal Malaysia, MPPHM (Domestic) 2020 and Malaysia
Pensijilan halal sangat penting bagi bisnes makanan bukan sahaja di Malaysia tetapi secara global. Ini adalah kerana trend pembelian dan permintaan kepada produk halal memang dapat di lihat naik dari
Sijil pengendalian makanan adalah sijil yang wajib ada bagi semua pengendali makanan di Malaysia tidak kira agama, bangsa dan kewarganegaraan. Sijil ini di berikan kepada individu dan bukan kepada syarikat
The Food Handler training program is intended for food handlers and can be utilized as a learning instrument for food business and hospitality service staff. The program requires about 3
It’s a legal requirement that anyone who handles, prepares or serves food as part of their job in Malaysia must be trained in food safety. Since 1985, MOH introduce this
In Malaysia, it’s a legal requirement that anyone who handles, prepares or serves food as part of their job must be trained in food safety. For this purpose, Food Handling
Syarat Kursus Pengendalian Makanan Online yang di perkenalkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dalam Program Jaminan Keselamatan Makanan yang sama sahaja seperti kursus fizikal biasa tetapi 100% di jalankan secara online
Kursus Pengendalian Makanan atau dalam istilah bahasa inggeris selalu di sebut ‘Food Handler Course‘ adalah sebuah program latihan yang paling asas dalam Program Jaminan Keselamatan Makanan PJKM yang diperkenalkan oleh
Usahawan dan peniaga dari rumah (Home Base Business) makin sedar akan kepentingan pensijilan halal yang merangkumi aspek syariah dan keselamatan makanan.
Al Barakah Taining Solution Sdn Bhd merupakan Syarikat Penasihat yang melatih & membimbing industri makanan Malaysia ke arah halal, selamat & berkualiti.
Apabila anda melawati atau berinteraksi dengan tapak, perkhidmatan, aplikasi, alatan atau pemesejan kami, kami atau pembekal perkhidmatan kami yang diberi kuasa boleh menggunakan kuki, suar web dan teknologi lain yang serupa untuk menyimpan maklumat untuk membantu memberikan anda pengalaman yang lebih baik, lebih pantas dan selamat dan untuk tujuan pengiklanan.
No products in the cart.